Matematik

Matematik; sider og vinkler

16. december 2014 af Amalie8685 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad gør jeg, hvis jeg kender alle sider (a, b og c) og én side (A), og jeg vil gerne beregne de to andre sider med SINUSrelationen?

Hvilken formel skal jeg bruge, og hvordan skal det ligesom regnes ud, hvis jeg f.eks. vil finde B eller C?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2014 af mathon

                                        \frac{\sin(B)}{b}=\frac{\sin(A)}{a}\Leftrightarrow B=\sin^{-1}\left ( \frac{b}{a} \cdot \sin(A)\right )

                                        \frac{\sin(C)}{c}=\frac{\sin(A)}{a}\Leftrightarrow C=\sin^{-1}\left ( \frac{c}{a} \cdot \sin(A)\right )

eller

                                        \angle B=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+c^2-b^2}{2ac} \right )

                                        \angle C=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+b^2-c^2}{2ab} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0
Man kender alle sider plus en vinkel A og skal så beregne decresyerende to vinkler. Man kan benytte sinusrelationerne eller cosinusrelationer.

Skriv et svar til: Matematik; sider og vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.