Matematik

Substitution

16. december 2014 af caxxxx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en venlig sjæl der kan hjælpe med med følgende? :)

Vedhæftet fil: Cardano.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man skal jo så benytte binomialformlerne til at udregne

        x3 = (y + a/3)3 = y3 + 3y2·(a/3) + 3y·(a/3)2 + (a/3)3

og

        x2 = (y + a/3)2 = y2 + 2y·(a/3) + (a/3)2

hvorfor man af x3 = ax2 + c får

        y3 + 3y2·(a/3) + 3y·(a/3)2 + (a/3)3 = a·(y2 + 2y·(a/3) + (a/3)2) + c

dvs

        y3 = (a2/3)y + c + 2(a/3)3


Svar #2
16. december 2014 af caxxxx (Slettet)

Tusind tak kæmpe hjælp!


Skriv et svar til: Substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.