Kemi

Koncentrationer SRP HJÆLP

18. december 2014 af Emmadj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle !

Jeg sidder med min SRp, og har vist formået at forvirre mig selv ret meget. 

Jeg skal tilbageberegne nogle koncentrationer, som ikke helt giver hvad jeg mener de bør.

Jeg har en koncentration på startede med at fortynde 3 ml op i 1 liter, hvor jeg udtog 20 ml af det og fortyndede det til 100 ml, hvor min koncentration er på 6 mg/L. 
Jeg kender godt fortyndingsformlen: c1*v1 = c2*v2
som jeg umiddelbart indsætter dette:

c1 = 6mg/L * 100ml / 20ml =  30 mg/L

Derefter: c1 = 30 mg/L * 1000 ml / 2 mL = 15000 mg/L eller 150 g/L. 

Er der nogen som kan se min fejl ?? På forhånd mange tak !!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2014 af OliverGlue (Slettet)

Du har glemt et nul?

c1 = 30 mg/L * 1000 ml / 20 mL = 15000 mg/L = 1500 mg/L

Men hvad betyder:

"Jeg har en koncentration på startede med at fortynde 3 ml op i 1 liter"

?


Svar #2
18. december 2014 af Emmadj (Slettet)

Haha det bare mit trætte hoved. Stryg det med koncentrationen :D
- Hvorfor vil du have 20 ml der??


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2014 af Heptan

Hehe, du er vist srp-træt ligesom alle andre.

(og hvad betyder "hvor min koncentration er på 6 mg/L", hvilken opløsning er det?)


Svar #4
18. december 2014 af Emmadj (Slettet)

Meget !
6 mg/L er min koncentration ved min fortyndende opløsning. :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2014 af OliverGlue (Slettet)

#0 Kan du skrive samtlige fortyndinger op igen? Jeg forstår stadig ikke den første formulering. 


Svar #6
18. december 2014 af Emmadj (Slettet)

Jeg har min ufortyndede opløsning,hvis koncentration jeg ikke kender. Den udtager jeg 3 ml af,og fortynder op til en liter. Af den opløsning udtager jeg så 20 ml og fortynder op til 100 ml. Til den sidste fortynding kender jeg koncentrationen som er på 6 mg/L.
Mit problem er så og regne tilbage og finde koncentrationen af den ufortyndede opløsning.

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. december 2014 af OliverGlue (Slettet)

#6 Det ser korrekt ud, pånær du dividerer med 2 fremfor 3? Det burde give

10000 mg / L = 10 g / L, husk 1000 mg = 1 g


Svar #8
18. december 2014 af Emmadj (Slettet)

Ja endnu en hurtigskrivnings fejl. :)
jeg synotes bare at det virker som en meget stor koncentration?

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. december 2014 af OliverGlue (Slettet)

10g / L ? hvis det er i vand er det masseprocent på 1%?


Svar #10
18. december 2014 af Emmadj (Slettet)

Jeg havde bare forestillet mig den ville være på noget mindre.men jeg kan godt se det lyder fornuftigt nu. Mange tak !

Skriv et svar til: Koncentrationer SRP HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.