Kemi

Syre/base/pH

18. december 2014 af overkontroversiel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Goddag

Kan jeg få lidt hjælp til de to vedhæftede opgaver?

Vedhæftet fil: Doc 18. dec. 2014 16.58.pdf

Svar #1
18. december 2014 af overkontroversiel (Slettet)

Ligemeget. Jeg havde misforstået opgaven og anset den være sværere end den virkelig var.


Svar #2
18. december 2014 af overkontroversiel (Slettet)

I stedet har jeg problemer med opgave c) i det nyt vedhæftede dokument. 

Jeg antager at alt salpetersyren bliver hydronolyseret, så der fås at pH værdien er 

      -log(0,025) = 1,60206

er det korrekt?


Svar #3
18. december 2014 af overkontroversiel (Slettet)

I sidste opgave får jeg ved ligevægtbrøken at 

 [NO2-]/[HNO2] = Ks/[H3O+]     ⇔   10-3,35/1,60206 = 0,000279 

Er dette korrekt?


Brugbart svar (2)

Svar #4
18. december 2014 af OliverGlue (Slettet)

#3 Ja metoden er rigtigt, men du har evalueret udtrykket med pH i stedet for den aktuelle koncentration af hydronium, det burde være 10^-3.35 / 0.025?


Svar #5
18. december 2014 af overkontroversiel (Slettet)

#4:  Tusind tak! 


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. december 2014 af Heptan

Jep :)


Skriv et svar til: Syre/base/pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.