Kemi

Ligevægtskonstant

28. december 2014 af Sneharusha (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle, som gerne vil hjælpe mig med opgave d i nedestående opgave? :)
Ligevægtskonstant.png




 

Vedhæftet fil: Ligevægtskonstant.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2014 af Heptan

Du skal beregne enthalpitilvæksten, og derefter bruge Van't hoffs ligning til at beregne ligevægtskonstanten ved den pågældende temperatur. Eller det er egentligt ikke Van't hoffs ligning, men det er den her:

\ln K = - \frac{\Delta H^o }{RT}+ \frac{\Delta S ^o}{R}


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. december 2014 af LubDub (Slettet)

c.

     ΔH0 = H0(produkter) - H0(reaktanter)  

            = - 1180,9 kJ /mol - (2•(- 80 kJ / mol) - 814 kJ / mol) = - 205,3 kJ / mol


Da
          ΔH0 < 0 er det en exoterm reaktion


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. december 2014 af LeonhardEuler

\textup{ln}(K) = -\frac{\Delta H_{{\color{Red} m}}^{\Theta }}{RT}+\frac{\Delta S_{{\color{Red} m}}^{\Theta }}{R}           Van't Hoffs ligning


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. december 2014 af LubDub (Slettet)

når det er skrevet som i #1, så er det underforstået, at der er tale om ændring i hhv. den molare standardentalpi og molare standardentropi :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. december 2014 af LeonhardEuler

Det er muligt. Dog skrev #1 kun "enthalpitilvæksten", hvor der intet blev nævnt om molare enthalpitilvækst, hvorfor det kunne give anledning til misforståelser. :-)


Svar #6
28. december 2014 af Sneharusha (Slettet)

Skal man så isolere K?


\textup{ln}(K) = -\frac{\Delta H_{{\color{Red} m}}^{\Theta }}{RT}+\frac{\Delta S_{{\color{Red} m}}^{\Theta }}{R}


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. december 2014 af Heptan

#6 Det var da en glimrende idé! :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. januar 2015 af Heptan

#5

\textup{ln}(K) = -\frac{\Delta _{\color{Red} \textbf{\textit{r}}} H_{{\color{Black} m}}^{\Theta }}{RT}+\frac{\Delta _{\color{Red} \textbf{\textit{r}}} S_{{\color{Black} m}}^{\Theta }}{R}           Van't Hoffs ligning


Skriv et svar til: Ligevægtskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.