Fysik

opg om el

01. januar 2015 af nejvelda - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogen, som kan forklar mig, hvordan man beregner strømstyrken i ledninger.

Jeg forstår ikke Kirchhoffs 1. lov. Nogen der kan forklare det på en nden måde?

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: fy opg.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Der kan ikke ophobes ladning, så derfor vil summen af strømstyrkerne, der fører til et punkt være lig med summen af strømstyrkerne, der fører væk fra det samme punkt.

I det grønne eksempel har man da

        5A + 7A = ? + 3A , dvs.    ? = 5A + 7A - 3A = 9A


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. januar 2015 af hesch (Slettet)

#0:   Ligningsopstillingen i #1 er lidt uheldig, for det er ikke det Kirchhoffs lov siger.  Den siger:

Summen af strømmene, der tilgår et knudepunkt, regnet med fortegn, er lig med nul.

Derfor ligningen i grønt eksempel:

5A + 7A - 3A - ? = 0

Det kan måske virke ligegyldigt, men du vil senere drage nytte af denne systematik, der især anvendes ved computeropstillede ligninger, og du vil især drage nytte af systematik, når du skal anvende Kirchhoffs spændingslov.

PS:  Man anvender "normalt" ikke Kirchhoffs strømlov til at beregne strømme, men til at beregne spændinger i et kredsløb, idet man substituèrer:  In = ( Un - U0 ) / R  i kredsløbet.

Spændingsloven benyttes normalt til at beregne strømmene.


Skriv et svar til: opg om el

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.