Matematik

Isoler h

03. januar 2015 af BrainyBrain - Niveau: C-niveau

Hej.

16 = r*pi + 2r + 2h

Jeg skal isolere h her, er det så lovligt at dividere med r*pi + 2r på begge sider, så den giver:

                           16                           = 2h

                             r*pi + 2r 

?

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2015 af peter lind

  slettet


Svar #2
03. januar 2015 af BrainyBrain

#1

Skal jeg minus med 2h eller dividere med 2h? For at få flyttet det over på venstre side?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2015 af ma1908 (Slettet)

\begin{align*} 16 &=r\pi+2r+2h \\ 16-2r-\pi r&=2h \\ h&=\frac{16-2r-\pi r}{2} \end{align*}

Du skal trække (2r+r∏) fra på begge sider af lighedstegnet i stedet for at gange.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. januar 2015 af peter lind

Venstre side i den første linje skalformentlig være 16

Du bør lige dividerer de 2 op i hvert led på højre side. Det ser pænere ud. Ellers er det færdigt
 


Svar #5
03. januar 2015 af BrainyBrain

Tusinde tak alle sammen!


Skriv et svar til: Isoler h

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.