Matematik

Beregning af Areal for en trekant

03. januar 2015 af 102938475 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

jeg har et problem med denne her opgave og håber at i kan hjælpe mig. jeg ved slet ikke hvad jeg skal gøre.

Opgaven siger:

På figuren (som jeg ikke kunne oprette) hertil ses en del af grafen for f(x)=3/x. Beregn arealet af den trekant, der begrænses ag tangenten i (xo,f(xo)) og koordinatakserne.

Please uddyb det, så jeg an forstå det helt 100% tak. på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2015 af peter lind

Ligningen for tangenten for grafen for en funktion i punktet (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)

Find skæringen for tangenten med akserne. Kald koordinaterne for skæringen med akserne for henholdsvis (x1, 0) og (0, y1)

Arealet kan så findes som ½*x1*y1 


Svar #2
03. januar 2015 af 102938475 (Slettet)

Hvordan fandt du frem til 1/2 * x1*y1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2015 af peter lind

Det er en retvinklet trekant, hvor kateterne er afstanden fra origo til skæringspunkterne med akserne


Svar #4
03. januar 2015 af 102938475 (Slettet)

Kan du hjælpe mig med at finde skæringen for tangenten?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. januar 2015 af peter lind

I ligningen for tangenten

Sætter du x = 0 og løser den fremkomne ligning får du y1

sætter du y = 0 og løser den fremkomne ligning finder du x1


Svar #6
03. januar 2015 af 102938475 (Slettet)

Så mene du ligningen f'(x0)(x-x0)+f(x0). 

Og hvis ja, vil det så sige:

y= -3/x0^2*(0-x0)+3/x0 ????


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det er ligningen, der bestemmer y1 (se #1). Opstil nu en anden ligning til at bestemme x1 .


Svar #8
03. januar 2015 af 102938475 (Slettet)

Så den ligning jeg har skrevet er skrevet rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Jo, men du skal jo reducere færdig i udtrykket for y1 .


Svar #10
03. januar 2015 af 102938475 (Slettet)

Undskyld, jeg tror ikke at jeg er helt med. kunne du måske vise det? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. januar 2015 af peter lind

i funktionen i #6

1. Udregn parentesen

2. Gang de 3/x02 på resultatet i 1.

3. foretag additionen


Svar #12
04. januar 2015 af 102938475 (Slettet)

Jeg ved ikke hvad det tredje punkt betyder. 

Og kan det passe at ligningen y= -3/x0^2*(0-x0)+3/x0 er lig med -6/2x0, eller mangler jeg noget? 


Svar #13
04. januar 2015 af 102938475 (Slettet)

Og bliver ligningen for x1 ikke det samme som y1. Hvis ikke, hvad så? 


Brugbart svar (0)

Svar #14
04. januar 2015 af peter lind

#12 Det tredje punkt betyder at du får 2 led 3/x0 og 3/x0 dem skal du addere så du får 6/x0 Din udregning er forkert

#13Det blivr ikke den samme ligning. Sæt y =0 og gå i gang. Så kan du se det ikke er det samme.


Svar #15
04. januar 2015 af 102938475 (Slettet)

Men hvis jeg bruger samme formel, bliver det så 0 = -3/0^2 * (x-0) + 3/0 ?


Svar #16
04. januar 2015 af 102938475 (Slettet)

Kan det så passe at arealet for trekanten er 6/2x ?


Brugbart svar (0)

Svar #17
04. januar 2015 af peter lind

#15   Du kan ikke dividere med 0


Svar #18
04. januar 2015 af 102938475 (Slettet)

Så arealet er blevet regnet forkert ud. Sp der skal blive stående x0 ved begge brøkker, eller skal der så stå -3/3 alene?


Svar #19
04. januar 2015 af 102938475 (Slettet)

*så


Brugbart svar (0)

Svar #20
04. januar 2015 af peter lind

I ligningen y= -3/x02*(0-x0)+3/x0  skal du indsætte y = 0 så du får ligningen

0= -3/x02*(x-x0)+3/x0


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.