Matematik

Matematik aflevering nr. 6

04. januar 2015 af 102938475 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg kan ikke finde ud af denne her opgave: 

Funktionerne f og g er givet ved:

f(x)=1/2x^2 -3x + 6 1/2 og g(x)= -1/2x^2 -7x - 19 1/2.

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet med x-koodinat 4 og tegn en skitse. Undersøg, om tangenten også er tangent til grafen for g.

Jeg har lavet det første spørgsmål, men er usikker. Jeg fik ligningen til at blive y= -2.5x + 12,5. Jeg ved ikke om det er rigtigt, så om nogenn der vil rette den. så mangler jeg det andet spørgsmål. Og hvis jeg kan få hjælp til at tegne en skitse.

På forhånd tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2015 af peter lind

Der er ingen grund til at oprette det samme spørgsmål to gange


Skriv et svar til: Matematik aflevering nr. 6

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.