Matematik

Differentialligning løsning

04. januar 2015 af Diflign (Slettet) - Niveau: A-niveau

http://imgur.com/DtTFShs

Er der nogen der kender metoden til at løse dette


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2015 af LeonhardEuler

Indsæt y' og y i differentialigningen og undersøg om ligningen er sand. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2015 af peter lind

Find y'. Indsæt y på højreside af differentialligningen og vis at det to sider giver det samme. Med andre ord: gør prøve


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2015 af mathon

Hvis 
          \small y=c\cdot e^{\frac{1}{2}x^2}-1\Leftrightarrow \left (1+y \right )=c\cdot e^{\frac{1}{2}x^2}
er
          \small y{}'=c\cdot e^{\frac{1}{2}x^2}\cdot x=\left ( 1+y \right )\cdot x=x+xy


Skriv et svar til: Differentialligning løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.