Matematik

Forskrift for sammensat funktion - har selv svaret bare høre om det korekt

06. januar 2015 af ryaan (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x)=2x^2-1 og g(x)=2-3x^2

Jeg er ikke sikker på om det er det her:

2(2-3x)^2-1 og 2-3(2x-1)^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Man har så

        f(g(x)) = 2·(g(x))2 - 1 = 2·(2 - 3x2)2 - 1 = ...

        g(f(x)) = 2 - 3·(f(x))2 = 2 - 3·(2x2 - 1)2 = ...


Svar #2
06. januar 2015 af ryaan (Slettet)

Glemte lige i anden i parantesen, mange tak for dit hurtige svar.


Svar #3
06. januar 2015 af ryaan (Slettet)

Tror du at det skal reduceres når det skal aflveres som en aflvering?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv selv at gange polynomierne ud og at skrive dem på standardform. Læg især mærke til, at f(g(x)) ikke er den samme funktion som g(f(x)) .


Skriv et svar til: Forskrift for sammensat funktion - har selv svaret bare høre om det korekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.