Kemi

Synteseberegning

06. januar 2015 af Solvejens (Slettet) - Niveau: B-niveau

CaCO3 (s)  +  2 HCl (aq)     --->    CaCl2 (aq)  +  H2O (l)  +  2 NO (g)

Hvor mange mL 2,35 M HCl (aq) kræves for at opløse 1,75 g CaCO3  ???


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. januar 2015 af OliverGlue (Slettet)

Stofmængden af CaCO3 er 

n_{\mathrm{CaCO_{3}}}=\mathrm{\dfrac{1.75g}{100g\, mol^{-1}}=0.0175mol}

og der bruges 2 molekyler saltsyre per 1 molekyle calciumcarbonat

V=\dfrac{n}{c}\Rightarrow V=\mathrm{\dfrac{0.0350mol}{2.35mol\, L^{-1}}=0.015L=15mL}


Skriv et svar til: Synteseberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.