Matematik

Areal af parallelogram

09. januar 2015 af Julletoms (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg spørger ikke til hvordan opgaven skal besvares, for det vil jeg gerne selv gøre, men mit spørgsmål går ud på, at jeg har denne vektor opgave, hvor jeg ikke forstår formuleringen af opgaven.

Opgaven lyder:

Vektor a = (1,3), vektor b = (4,-2) og vektor c = (3,-19)

Bestem arealet af det parallelogram der udspændes af vektor a+vektor b og vektor c.

Jeg forstår ikke hvad der menes med "af vektor a+vektor b og vektor c"?

Kan nogen forklare mig, hvad der menes? Den der "og vektor c" forvirrer mig. Måske har jeg misforstået noget?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2015 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2015 af mathon

Bestem arealet af det parallelogram der udspændes af vektorerne a+vektor b og vektor c.

                            \overrightarrow{a}+\overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 1\\3 \end{pmatrix}+\begin{pmatrix} 4\\-2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 5\\1 \end{pmatrix}

Bestem arealet af det parallelogram der udspændes af vektorerne  \begin{pmatrix} 5\\1 \end{pmatrix} og \begin{pmatrix} 3\\-19 \end{pmatrix}

                   A=\begin{Vmatrix} 5 &3 \\ 1 &-19 \end{Vmatrix}


Svar #3
09. januar 2015 af Julletoms (Slettet)

#1 Det gav mig lidt mening, men nok til at kunne fortsætte, tak. I hvilket program har du lavet den? Den kunne være god være brugbar for mig. :)

#2 Ja, det har jeg også fået regnet ud til at blive. :)

Jeg har fået udregnet svaret nu vha. denne |det(vektor a, vektor b)|

Tak for hjælpen. :)


Svar #4
09. januar 2015 af Julletoms (Slettet)

Forresten jeg har et ekstra spørgsmål:

Må jeg godt kalde "vektor a + vektor b" for "vektor AC" ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2015 af PeterValberg

#3 Geogebra
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2015 af PeterValberg

#4
Vektor AC vil være en vektor fra punktet A til punktet C
Så det giver ikke mening at kalde den det.
Men du kan fx kalde den vektor u, der er givet som
summen af vektor a og vektor b
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Areal af parallelogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.