Kemi

Færdiggørelse af reaktionsskemaer

09. januar 2015 af serenabb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Er der nogen der kan hjælpe med følgende opgave?

Færdiggør følgende reaktionsskemaer, idet du vælger sandsynlige reaktioner. De organiske stoffer skal angives med strukturformler, ligesom de organiske stoffer også skal navngives. Der skal også angives, hvilken reaktionstype der er tale om.

1) CH3CH2CH = CHCH3 + H2 -->

2) CH3CH = CH2 + HCl -->

3) CH3CH2CHBrCH3 --> CH3CH2CH = CH2

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2015 af LeonhardEuler

Hvad er dit eget bud? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2015 af Heptan

Note: 3) overholder ikke Zaitsev's regel om at danne den mest substituerede alken. Det er mere realistisk at but-2-en dannes som det primære produkt, idet substituenterne stabiliserer dobbeltbindingen.

CH3CH2CHBrCH3 → CH3CH = CHCH3


Svar #3
13. januar 2015 af serenabb (Slettet)

Mit problem er lidt at jeg ikke helt forstår det selv... Så har ikke rigtigt et bud :/


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2015 af Heptan

Jeg går ud fra at du mestrer strukturformler. Læs op på reaktionstyperne "addition" og "elimination" og læs op på navngivning af alkener og halogenoalkaner.

Hvis du ikke er en bogorm er der masser af videoer på youtube om det. :)


Svar #5
17. januar 2015 af serenabb (Slettet)

Er der ikke nogen der kan prøve og forklare mig hvordan man finder svaret til spørgsmålet? Jeg har prøvet at læse op på det, men jeg kan simpelthen ikke knække koden til det....


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. januar 2015 af Heptan

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #7
17. januar 2015 af serenabb (Slettet)

Jeg forstår det stadig ikke... Men tak


Skriv et svar til: Færdiggørelse af reaktionsskemaer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.