Matematik

Optimering

11. januar 2015 af pashtoon123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Til at fremstille en 0,4 liter dåse bruges der metalplade. 
f(x)=800*1/x + 70,90 * kvadratrod(x)
Funktionen beskriver, hvor mange cm2 metalplade der skal bruges til en dåse med højden x cm.
a) Bestem, hvor mange cm2 metalplade der skal bruges til en dåse med højden 10:
304,2
b) Bestem højden af dåsen, så der skal bruges mindst mulig metalplade?
HELP!


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

b) Man skal finde minimum for funktionen f(x). Start med at løse ligningen f '(x) = 0 .


Svar #2
11. januar 2015 af pashtoon123 (Slettet)

Skal jeg ikke følge kogebogen? altså hvad med at opstille et udtryk, bibetingelsen osv.?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg kender ikke din kogebog. Man skal finde minimum for funktionen f(x). Mulige minimumspunkter skal findes blandt løsningerne til ligningen  f '(x) = 0 .


Svar #4
11. januar 2015 af pashtoon123 (Slettet)

1. Hvad skal optimeres?
2. Hvad er bibetingelsen?
3. Opstil et udtryk for (1)
4. Opstil et udtryk for (2)
5. isoler en variabel i (4)
6. Indsæt (5) i (3)
7. Løs f'(x)=0
Ved du om de andre punkter er løst, er helt lost!


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Funktionen, der skal optimeres, er givet i opgaven. Der er ingen bibetingelse, udover måske x > 0 . Der skal ikke isoleres nogen variabel. Du starter sådan set i punkt 7.


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.