Matematik

Opgave 2043: Grafen for funktionen givet ved f(x)=2x+1 afgænser sammen med koordinatsystemets akser og linjen med ligningen x=t et område, der har arealet 20. Find uden hjælpemidler t.

11. januar 2015 af mads985m (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey allesamen,
Jeg sidder fast med denne opgave, som lyder såleds: Grafen for funktionen givet ved f(x)=2x+1 afgænser sammen med koordinatsystemets akser og linjen med ligningen x=t et område, der har arealet 20. Find uden hjælpemidler t.

Det ville være dejligt, hvis nogle kunne hjælpe mig med at forstå og lave den. 

Tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2015 af Heptan

De skal beregne det bestemte integrale med grænserne 0 og t

\int_{0}^{t} 2x+1\ \mathrm{d} x


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2015 af peter lind

Hvis du er i tvivl om en sådan opgave bør du lave en figur.
 


Svar #3
11. januar 2015 af mads985m (Slettet)

Men det giver t*(t+1), men det er vel ikke svaret.... 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2015 af Heptan

Du ved at

\int_{0}^{t} 2x+1\ \mathrm{d} x = 20

Heraf kan t findes, idet du nu ved at 

t^2+t = 20

som kan løses i hovedet.


Svar #5
11. januar 2015 af mads985m (Slettet)

Har fundet ud af det! Tusind tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Opgave 2043: Grafen for funktionen givet ved f(x)=2x+1 afgænser sammen med koordinatsystemets akser og linjen med ligningen x=t et område, der har arealet 20. Find uden hjælpemidler t.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.