Matematik

Hvordan løse man denne opgave ?

11. januar 2015 af alimadadi83 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogen der kan løse opgaven for mig?

En funktion f givet ved: 2e^(x2)+x

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(0,2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2015 af peter lind

Find f'(x) og f'(0)

Ligningen for tangenten for grafen for en funktion f(x) i (x0), f(x0)) er

y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #2
11. januar 2015 af alimadadi83 (Slettet)

Kan man løse sadan?

f'(x)= 4e^(2x)+1

f'(0)= 0,60

f'(2)= 8+2= 10

f(0,60)=4+0,60= 4,060

y = f'(x0)(x-x0)+f(x0) 

     (0,60)(x-0,60)+f(0,60)

10(x-0,60)+4,060

y= 10x-6+6


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2015 af peter lind

f'(0) ≠ 0,6

Du har ikke brug for f'(2)   (den er også forkert.)

Du skulle finde f'(x). og derefter f'(0) idet x0=0. f(x0) er givet i opgaven


Svar #4
11. januar 2015 af alimadadi83 (Slettet)

Vil du ikke være søde og løse opgave?


Skriv et svar til: Hvordan løse man denne opgave ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.