Matematik

Skæringspunkt

13. januar 2015 af SofieStorm (Slettet) - Niveau: B-niveau

I koordinatsystem.

Der er opgivet Punkt A som er (5,-1)

2 linjer der er

l: 5x+3y=4

m:  -2x+3y=5

opgave a. 
Bestem skæringspunkt.

hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2015 af PeterValberg

To ligninger med to ubekendte :-)

Se video nr. 20 på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk
(to metoder vises) 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
13. januar 2015 af SofieStorm (Slettet)

tak Peter :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2015 af Soeffi

#0

I koordinatsystem.

Der er opgivet Punkt A som er (5,-1)

...

Punktet A er sådan set ikke nødvendigt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2015 af mathon

                  D=\begin{vmatrix} 5 &3 \\ -2&3 \end{vmatrix}=5\cdot 3-(-2)\cdot 3=21

                  D_x=\begin{vmatrix} 4 &3 \\ 5&3 \end{vmatrix}=4\cdot 3-5\cdot 3=-3

                   D_y=\begin{vmatrix} 5 &4 \\ -2&5 \end{vmatrix}=5\cdot 5-(-2)\cdot 4=33


                   x=\frac{D_x}{D}            y=\frac{D_y}{D}


Skriv et svar til: Skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.