Matematik

Halveringskonstanten

13. januar 2015 af Milie2708 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej igen!

Denne gang kniber det med at finde halveringskonstanten for denne funktion: g(x)=38*e^-0.14x

Jeg ved at normalt udregner man den ved at sige log(0.5)/log(a) - men a er i dette tilfælde e, og mit program vil simpelthen ikke regne det... Hvad skal jeg ellers gøre??


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2015 af Heptan

Hvis du vil gøre det på din måde, så gælder der at

a = e-0,14

og altså ikke bare e.

Du kan også bruge følgende skrivemåde:

\frac{\ln 2}{k}

hvor k = 0,14


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2015 af Therk

\log(\mathrm e^x) = x

per regnereglerne for logaritmefunktionen. (Husk at det ikke er ti-talslogaritmen, men den naturlige logaritme.


Skriv et svar til: Halveringskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.