Matematik

Bestem længden

13. januar 2015 af ztuema (Slettet) - Niveau: A-niveau

PQ = diameter i halvcirklen

R = et vilkårligt punkt på halvcirklen

R\neq P

og 

R\neq Q

C = Centrum for trekant ABC's indskrevne cirkel

Bestem længden af PCQ

Har på fornemmelsen at jeg er lidt lost, ville være skønt hvis nogen kunne forklare mig, hvordan jeg skal gribe denne opgave an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Skærmbillede 2015-01-13 kl. 22.44.29.png

Man skal bestemme størrelsen af vinkel PCQ.

Trekant PQR er retvinklet, da PQ er en diameter i den store cirkel. Liniestykkerne PC og QC er vinkelhalveringslinier i trekant PRQ. Derfor er summen af vinklerne CPQ og CQP lig med 90º/2 = 45º , og vinkel PCQ kan nu findes af vinkelsummen i trekant PCQ.


Skriv et svar til: Bestem længden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.