Matematik

tretrinsreglen

16. januar 2015 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har en opgave jeg har vedhæftet som jeg har et spørgsmål til. 

Jeg har først fundet funktiontilvæksten som ser således ud: deltaY=(x^2+deltaX)-x^2

Så dividerer jeg tilvæksten i x: deltaY=(x^2+deltaX)-x^2 / deltaX 

og når jeg gør det får jeg det til 1? x^2 gårjo ud med hinanden og så står der kun deltaX tilbage jo ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Skærmbillede 2015-01-16 kl. 01.38.23.png

Du har ikke beregnet funktionstilvæksten korrekt. Med f(x) = x2 har man

        Δy = f(x+Δx) - f(x) = (x+Δx)2 - x2 = ...


Svar #2
16. januar 2015 af Manu0407 (Slettet)

Aha prøver lige igen så ;)


Svar #3
16. januar 2015 af Manu0407 (Slettet)

Jamen så kommer der jo bare til at stå (x+deltaX)^2-x^2 / deltaX?


Svar #4
16. januar 2015 af Manu0407 (Slettet)

Altså det jeg mener er, hvordan kommer jeg videre derfra? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3, #4

Du skal så bruge en kvadratsætning til at udregne (x+Δx)2 .

Husk parenteser, når man bruger skrå brøkstreg.


Svar #6
16. januar 2015 af Manu0407 (Slettet)

Okay TAK! :)


Skriv et svar til: tretrinsreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.