Matematik

Bestem forskrift for parablen

16. januar 2015 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har vedhæftet en opgave som jeg håber i kan hjælpe med.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Parabelen har nulpunkt i x = -15 og x = 15 og toppunkt i (0 , 3) , så den har forskriften

        f(x) = a · (x - 15) · (x + 15)

Bestem a ud fra oplysningen f(0) = 3 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2015 af exatb

Hvis x er nul bliver y = 3, dvs C =3

B er nul fordi der er vandret tangent på y aksen

y = Ax+3

Hvis x er 15 eller -15 er y = 0

0 = A*225 + 3

A = -0,0133333333


Skriv et svar til: Bestem forskrift for parablen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.