Matematik

hjælp!

16. januar 2015 af eppeheppe (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved f(x) = 1/4x^3 – x^2 – x + 4 

Det skæringspunkt mellem grafen for f og førsteaksen, der har den mindste førstekoordinat kaldes A. 

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet A. 

Hvordan gør man det? :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Start med at løse ligningen f(x) = 0 og kald den mindste af løsningerne for x0 . Bestem så ligningen for tangenten til grafen for f(x) i punktet (x0 , f(x0)) = (x0 , 0) .


Svar #2
16. januar 2015 af eppeheppe (Slettet)

 hjælpemidler er tilladt – hvordan gør man det i Geogebra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Løs ligningen i hånden. Man ser let, at x = 2 er en rod, så man kan reducere ligningen til en 2.-gradsligning.


Svar #4
16. januar 2015 af eppeheppe (Slettet)

Hvordan løser man ligningen f(x)=0? 

Er det ved at sige: 

1/4x^3 – x^2 – x + 4 = 0? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, man benytter forskriften for f(x) .


Skriv et svar til: hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.