Matematik

bestem en ligning for den rette linje m

16. januar 2015 af simo045i (Slettet) - Niveau: C-niveau

bestem en ligning for den rette linje m

Vedhæftet fil: adv.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

adv.png

Linien m skal have samme normalvektor som linien n, og den skal gå gennem punktet A.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2015 af mathon

Samme normalvektor:
                                               \begin{pmatrix} 2\\-3 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-2\\y-(-1) \end{pmatrix}=0


Svar #3
16. januar 2015 af simo045i (Slettet)

hvad betyder det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvis du ikke har lært om vektorer, kan du i stedet benytte, at linien m skal have samme hældningskoefficient som linien n, og den skal gå gennem punktet A.


Svar #5
16. januar 2015 af simo045i (Slettet)

så er hældningskoefficienten vel bare -3?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. januar 2015 af mathon

dvs
        m har hældningskoefficient \frac{2}{3} og går gennem A(2,-1).


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej. Omskriv ligningen for linien n på formen y = ax + b .


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. januar 2015 af mathon

                   -1=\frac{2}{3}\cdot 2+\mathbf{\color{Red} b}


Svar #9
16. januar 2015 af simo045i (Slettet)

nååååårr tusinde tak boys :)


Skriv et svar til: bestem en ligning for den rette linje m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.