Matematik

Aftagende potensudvikling

17. januar 2015 af ntrbd (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, alle.

Min opgave lyder på "Hvor mange procent aftager y, når x vokser med 30%?"

Normalt ville jeg bruge: 1 + ry = (1+rx) (=) ry = 1 + rx)a -1, når x og y vokser.

Hvordan gør jeg, når y aftager?


Svar #1
17. januar 2015 af ntrbd (Slettet)

Jeg kan nu se, at mit a er med et minus-fortegn, og resultatet ser fint ud. Er det nok med et fortegn, for at opgaven løses?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2015 af Heptan

Du gør det samme og opdager, at ry er negativ


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. januar 2015 af Heptan

Eksempel: hvis   a = -2   og   rx = 0,30

1 + ry = (1 + 0,30)-2

\Leftrightarrow  ry = -0,41

y aftager med 41 %


Svar #4
17. januar 2015 af ntrbd (Slettet)

Jup, havde ikke lagt mærke til at mit a var negativt! Tak for svaret.


Skriv et svar til: Aftagende potensudvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.