Matematik

optimering

18. januar 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

Vedhæftet fil: Øvelse 3.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2015 af peter lind

Lav evt. en tegning. Kald længden af sandkassen parallelt med muren for x og længden vinkelret på muren for y.

Find prisen for anlæggelsen udtrykt ved x og y.

Udtryk derefter arealet af sandkassen ved x og y

Isoler y af det sidste resultat og sæt dette ind i den første formel

Du har nu en funktion af x, som du kan finde optimum på ved brug af differentialligning


Svar #2
18. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

men jeg forstår ikke hvor mange udtryk der skal være

skal det så både være overfladearealet og et udtryk for arealet, som så kan isoleres?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2015 af peter lind

Der skal være

1. udtryk for omkostning udtrykt ved x og y

2. Udtryk for arealet udtrykt ved x og y.

3. Isolering af y i udtrykket i 2

4. Resultatet fra 1. hvor y er erstattet med resultatet i 3


Svar #4
18. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

omkostningsfunktion:

O = 200x+50y

areal
6 = 200x*50y

6/50y/200 = x ?

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2015 af peter lind

Areal = x*y


Svar #6
18. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

o(y)=200*(6/y)+50*y ???

hvis den altså fx udtykkes ved y?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. januar 2015 af peter lind

Din omkostningsfunktion er også forkert. Der er 4 sider i sandkassen


Svar #8
18. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

O(y)=200*3*(6/y/+50*y*1

?? er den ikke rigtig nu?


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. januar 2015 af peter lind

Bortset fra at en slutparentes er blevet til / så ja


Skriv et svar til: optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.