Dansk

afslutning på en essay

18. januar 2015 af xamza1608 - Niveau: 8. klasse

jeg har lavet en essay og mangler en afalutnin. 

Ansvar
Ansvar, ansvar og atter ansvar. Det er egenskab som gør at man hjælper folk som er f.eks. sultne, døende osv. Men der ligger faktisk mere i ansvar. Man kunne f.eks. tænke over hvorvidt man skal blande i andres liv hvis kender en der begår kriminalitet eller begynder at tage stoffer? Eller hvis man har en veninde som går ud med for mange drenge? Men alt i alt, hvad er ansvar?
Ifølge Det Danske Sprog- og Litteraturselskab betyder  ansvar en ”juridisk eller moralsk forpligtelse til at stå til regnskab, garantere eller sørge for noget eller nogen”. Det kan der være noget om, men der er også grænser for hvor meget man kan hjælpe.

Det kan der være noget om, at man nogle gange kan man komme i et etisk dilemma. Du kan f.eks. lave mad til en person med anoreksi, men kan du tvinge vedkommende til at spise? Men du kan anbefale en ven, der har det dårligt, at søge hjælp, men hvad gør man hvis vedkommende nægter at modtage hjælpen? Hvis vennen mistrives  eller har selvmordstanker så lyt til og vær sammen med vedkommende, så den person kan føle sig vigtig.
Derudover skal man også kunne tage ansvar for sig selv. Fej for egen dør før du fejer for andres. 
Hvis man skal være en ansvarsfuld person skal man f.eks. tage ansvar for at lave sine lektier så man kan følge med i skolen, passe på sit helbred og når man er 18 år (og selvfølgeligt også før!) skal man drages til ansvar for sine handlinger da man er myndig. Derudover skal man også passe på sit helbred.  

Videnskabsfolk skal også tage et ansvar. Hvis læger ikke oplyser om farlige bivirkninger ved medicin skal de drages til ansvar, men hvad med våbenindustrien? Skal de ikke tage ansvaret for når nogen dør pga. deres opfindelser? Da Oppenheimer opfandt atombombe under 2. verdenskrig slog den over 200.000 ihjel. 
Konklusion...


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2015 af exatb

Ansvarsproblematikken opstår i alle livets forhold. Ofte kan det være svært at vide hvor grænserne går, for hvad der er vores ansvar, og hvad der er andres ansvar. Men hvis vi vælger at bidrage positivt, hvorsomhelst og nårsomhelst vi har muligheden for det, bidrager vi helt sikkert til en bedre verden. 


Skriv et svar til: afslutning på en essay

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.