Matematik

Substitution i integral

19. januar 2015 af JustMyName (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg skal bestemme integralet af følgende: 

4x / 2x2 + 3

Jeg er kommet frem til svaret: ln(2x2+3)+k

Er resultatet rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2015 af PeterValberg

Ja, det er korrekt

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2015 af Whut (Slettet)

Ja. Sæt parenteser på, specielt ved nævneren, fremover :}

Ved substitutionen m = 2x2 + 3, fås

∫ 4x/(2x2 + 3) dx = ∫ 1/m dm = ln(m) + K.


Skriv et svar til: Substitution i integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.