Matematik

isolere y

19. januar 2015 af LouiseVang (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har følgende:

-2y = ln(2-4e^-x)

og vil gerne isolere y - så jeg tænker at dividere med -2 på begge sider, så vi får

y= ln(2-4e^-x)/-2

Og så bliver højre side til

y =  -0,5*ln(2-4e^-x) 

Hvordan kommer det fra at dividere med -2, til at give -0,5*   ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2015 af Soeffi

Du mener, hvorfor...

\frac{1}{2}=0,5..?

Formelt kan det udledes sådan...

\frac{1}{2}=\frac{5}{10}\equiv 0,5

hvor det tredobbelte lighedstegn betyder: er per definition lig med.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2015 af UG124 (Slettet)

Det er det samme


Skriv et svar til: isolere y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.