Fysik

Er der nogen kan hjælpe mig?

19. januar 2015 af alimadadi83 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har to opgave som kan ikke løse dem, håber der nogen kan hjælpe mig med det,

Data: I= 1,5 A ; delta tid= 0,50 h

a) Beregn den ladningsmængde, der trasporteres i lederen i tiden delta t.

b) Beregn det antal elektroner, der transporteres genem lederen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt    Δq = I·Δt

b) Beregn     Δq/|qe|    , hvor |qe| er ladningen for 1 elektron (elementarladningen).


Svar #2
19. januar 2015 af alimadadi83 (Slettet)

mener du  1.5 * 0.50=  0.75 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej. Man regner med enheder. Tiden Δt = 0,5 h skal først omregnes tl SI-enheden s (sekund) . Resultatet har også en enhed.


Svar #4
19. januar 2015 af alimadadi83 (Slettet)

Jeg kan ikke får den rigtig resultet. 

a) skal være 2,7 kC


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Omregn først 0,5 h til s. Gang så resultatet med 1,5 A .


Svar #6
19. januar 2015 af alimadadi83 (Slettet)

Mange tak


Skriv et svar til: Er der nogen kan hjælpe mig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.