Matematik

Ligninger - hjælp

20. januar 2015 af jskpa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaverne er taget fra et ark, hvor jeg ikke kunne løse følgende opgaver:

Løs følgende 2 ligninger med to ubekendte og fortolk svaret:

a/

(1) x+1=2-y

(2) 2x+7=12

Løs følgende andengrads ligninger, skitsér dem i Maple18 og fortolk svaret:

a/

x^2=9

b/

x^2-5*x=0

c/

x^2-4*x+4=0

 Afgør ved hjælp af diskriminanten antal løsninger på følgende andengrads ligninger:

a/

3*x^2-4*x+1=0

b/

-x^2+x-4=0

Omskriv og løs følgende andengrads ligninger. Skitsér dem i Maple18 og fortolk svaret:

a/

1/x=x

b/

1/(x-1)=2*x-3

Opgave:

I en vestjysk æbleplantage er der 2 æblesorter. Ingrid Marie gav et år 7,7kg æbler pr. træ. Og sorten "Belle de Boskoop" gav 5,1 kg pr. træ. I alt blev der produceret 611 tons æbler af 112.000 træer. Hvor mange æbletræer er der af hver af de 2 sorter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2015 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2015 af mathon

   I:  x + 1 = 2 - y  ⇔  x = (1 - y)      som indsat

  i II: 2x + 7 = 12
giver
                 \small 2\cdot (1-y)+7=12

                 \small 2\cdot (1-y)=5

                 \small 1-y=\frac{5}2{}
                 \small y=\frac{2}{2}-\frac{5}{2}=-\frac{3}{2}            som indsat i I:  x = (1 - y)
giver
                 \small x=\frac{2}{2}-\left ( -\frac{3}{2} \right )=\frac{5}{2}
                


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2015 af mathon

                                \small \small \begin{array} {|c|c|c|} &Ingrid Marie&Belle \; de\; Boskoop\\ \hline antal\; tr\ae er&x&112.000-x\\ \hline kg/tr\ae &7,7&5,1\\ \hline samlet\; antal\; kg\; pr\;type\; tr\ae &7,7\cdot x&5,1\cdot \left ( 112.000-x \right ) \end{array}

samlet antal kg æbler

                                        \small 7,7x+5,1\cdot (112.000-x)=611.000


Skriv et svar til: Ligninger - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.