Matematik

Vektorfunktioner

20. januar 2015 af LasseHenriksen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Dette er en opgave som jeg er bleven stillet, jeg ved ikke lige hvordan jeg skal få denne graf tegnet ordentligt. Når jeg prøver at skrive den ind via GeoGebra, Geo3D og lign. programmer får jeg typisk fejl.

Kan det være fordi, at det skal omskrives før det bliver til noget andet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2015 af mathon

i)    Indsæt t = 0           
j)    Beregn z(6)    
k)   Løs  \small \frac{t}{10\pi }=12{,}5

l)    Beregn z '(t) i højden 12,5 m

m) Beregn \small L=\int_{0}^{9}\left | \frac{\mathrm{d} \overrightarrow{r}(t)}{\mathrm{d} t} \right |dt


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2015 af Chrystine (Slettet)

#0 Typiske fejl, der kunne gøre at du ikke kan få et program til at tegne funktionen er:
Degrees istedet for radianer
Manglende parenteser

Men som mathon indikerer i #1, så behøver man ikke at tegne grafen for at løse i)-m)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2015 af Chrystine (Slettet)

Hvis du gerne vil se grafen, så prøv at kopiere linjen
  Kurve[18cos(t) sqrt(1 - (t / (10π))²), 18sin(t) sqrt(1 - (t / (10π))²), 18t / (10π), t, 0, 28.27433]
ind i GeoGebra.
Husk at zoome ud.


Skriv et svar til: Vektorfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.