Matematik

finde stamfunktionen

20. januar 2015 af LouiseVang (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad er stamfunktionen til sin(kx) ?? hvilken regel bruger i?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2015 af peter lind

Brug substitution    t=kx  dt=k*dx


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2015 af mathon

                \small kx=u     og dermed    \small dx=\frac{1}{k}du

hvoraf
                \small \int \sin(kx)dx=\frac{1}{k}\int \sin(u)du=\frac{1}{k}\cdot \left ( -\cos(u) \right )+C=-\frac{1}{k}\cdot \cos(kx)+C

.........
    Jeg benytter u som den variable frem for t, som er vanskeligt læsbar i tætte sammenhænge.

    Integrationskonstanten kaldes C, da k er benyttet og disse konstanter yderst sjældent vil være
    én og samme konstant.


Svar #3
20. januar 2015 af LouiseVang (Slettet)

Tak for jeres hjælp! :)


Skriv et svar til: finde stamfunktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.