Matematik

Integralregning

20. januar 2015 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan nogle hjælpe mig med disse her opgaver. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2015 af mathon

                                            \small \small \int_{\pi }^{t}\frac{1}{x}dx=\ln(5)\; \; \; \; \; x\neq 0

                                             \small \left [\ln\left |x \right | \right ]_{\pi }^{t}=\ln(5)

                                             \small \ln\left ( \frac{\left |t \right |}{\pi } \right )=\ln(5)

                                             \small \frac{\left |t \right|}{\pi } \right )=5       

                                              \small \left | t \right |=5\pi

                                              \small t=\pm 5\pi                                                                                


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2015 af mathon

                                           \small \small \small \int_{-1 }^{t}\left (4x^3+2x)dx=18

                                             \small \left [x^4+x^2 \right ]_{-1 }^{t}=18


Svar #3
21. januar 2015 af Mie12345678 (Slettet)

er det ikke således:

-1^4 +-1^2+ t=18
-2+18
T= -20

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2015 af mathon

#3

                                           \small \small \small \int_{-1 }^{t}\left (4x^3+2x)dx=18

                                            \small \left [x^4+x^2 \right ]_{-1 }^{t}=18

                                            \small t^4+t^2-((-1)^4+(-1)^2)=18

                                            \small t^4+t^2-20=0 …   som er en camoufleret andengradsligning


Svar #5
21. januar 2015 af Mie12345678 (Slettet)

-1-3/2*1=-2 

1+3/2*1=2 

er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2015 af mathon

Det er ikke rigtigt.

                            \small t^4+t^2-20=0

                            \small \small (t^2)^2+t^2-20=0

her sættes            \small t^2=z\geq 0    
              Løs
                             \small z^2+z-20=0\; \; \; \; \; z\geq 0
og beregn efterfølgende t.


Svar #7
21. januar 2015 af Mie12345678 (Slettet)

Hvorfor skriver du z?

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. januar 2015 af LeonhardEuler

#7:      #6 benytter sig at substitutionen   t2 = z 


Svar #9
21. januar 2015 af Mie12345678 (Slettet)

er svaret -5 og 4? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. januar 2015 af mathon

              Løs
                             \small z^2+z-20=0\; \; \; \; \; z\geq 0

                                        \small z=4

                                        \small t^2=4

                                        \small t=\pm 2


Svar #11
21. januar 2015 af Mie12345678 (Slettet)

hvor for du z til 4 og t^2 til 4 


Svar #12
26. januar 2015 af Mie12345678 (Slettet)

Jeg forstår hvordan du kommer frem til 2

Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.