Matematik

Monotoniforhold

21. januar 2015 af sejr10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan det passe at jeg har to negative ?

altså x=-1 V x=-3?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2015 af mathon

Hvad taler du om?


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2015 af Akademisk (Slettet)

Angiv venligst opgaveformuleringen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2015 af mathon

Andengradsligningen
                                          \small \small ax^2+(4a)x+(3a)=a(x+3)(x+1)=0
   har løsningen
                                               \small x=\left\{\begin{matrix} -3\\-1 \end{matrix}\right.


Svar #4
21. januar 2015 af sejr10 (Slettet)

Skal bestemme monotoniforhold. Når jeg udregner d, får jeg 36. Derefter udregner jeg mine to x'er. Og der får jeg -1 og -3? men kan det passe at man godt kan få to negative.. peljer altid få en negativ og en positiv?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2015 af mathon

Hvis d,b > 0  og  b > √(d) er der to negative rødder

                    


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2015 af mathon

korrektion

Hvis a,b,d > 0  og  b > √(d) er der to negative rødder

Hvis a,b < 0 og d > 0  og  |b| > √(d) er der to negative rødder


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.