Matematik

Ligningen for tangten t

21. januar 2015 af sejr10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med følgende opgave i den vedhæftet fil?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2015 af SuneChr

Der gælder øjensynlig
f (1) = g (1)  ∧  f '(1) = g '(1)
Tangenten i det fælles punkt har ligningen
y = g '(1)·(x - 1) + g (1)
   = (b - 2)·x + (c + 1) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Da    g(x) = -x2 + bx + c , har man   g(1) = -1 + b + c , hvorfor tangentens ligning er

        y = (b - 2)·x + (b + c -1)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2015 af SuneChr

# 2  konstantleddet i sidste linje    ?


Skriv et svar til: Ligningen for tangten t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.