Matematik

Potensfunktioner

21. januar 2015 af anooooo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis x vokser med 20 % hvor meget vokser y med? Og hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2015 af peter lind

kom med hele opgaven


Svar #2
21. januar 2015 af anooooo (Slettet)

#1

Der er givet en potenssammenhæng y=3*x2,5
Hvor mange procent vokser y med, hvis x vokser med 20%?


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. januar 2015 af mathon

                         \small 1+r_y=\left ( 1+r_x \right )^a

                         \small r_y=\frac{p_y}{100}=\left ( 1+r_x \right )^a-1

                         \small \small p_y=\left (\left ( 1+r_x \right )^a-1 \right )\cdot 100

.

                         \small \small \small p_y=\left (1{,}20^{\, 2,5}-1 \right )\cdot 100


Skriv et svar til: Potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.