Matematik

Hjælp

22. januar 2015 af Gyldenløw (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg vil meget gerne have hjælp til følgende opgave jeg har løst a, men er derefter gået i stå. Så hvis der nogle der keder sig må i meget gerne hjælpe.

I et vådområde er antallet af frøer, f(x), aftagende.  f(x) er givet ved:  , hvor x er tiden i år målt fra 1. februar 1998. Pr. 1. februar 2008 var denne sammenhæng stadig gældende.

a)  Hvor mange frøer var der i vådområdet pr. 1. februar 2004?

f(x) * 1280 - 40x 

f(6) = 1280 - 240

b) Hvor mange var der pr. 1. maj samme år?

c)  Hvilken dato var der 1100 frøer?


Svar #1
23. januar 2015 af Gyldenløw (Slettet)

Ingen der kan hjælpe???


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2015 af Toonwire

f(x) er givet hvordan?   Jeg går ud fra at der menes f(x) = 1280 - 40x ?

b)

28 dage i februar, ud af i alt 365,25 dage på et år.

Dvs. der siden 1. februar 1998 er gået 6,0767 år inden vi er nået til den 1. maj 2004

f(6,0767)=1280-40\cdot6,0767=1280 - 243,0685 =1036,9315 \approx 1037      frøer

Man kan argumentere for, at der kun er 1036 frøer, da der er tale om hele frøer, forhåbentlig.

c)

Løs ligningen 

f(x) = 1100 = 1280-40\cdot x


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2015 af Toonwire

Jeg har lige en rettelse til mit tidligere udsagn!

Efter februar kommer nemlig ikke maj, men marts... og så april inden vi når til maj. Beklager fejlen.
 

Du skal altså regne med antal dage fra hele februar, marts og april (28 + 31 +30 dage i alt).
Samme fremgangsmåde.

Håber det afklarede lidt ;)


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.