Kemi

Koncentrationsberegning

23. januar 2015 af Ziziii (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder med en kemi opgave der lyder således: 

Stoffet CuSO4·5H2O (s) anvendes til at lave 500 mL 0,125 CuSO4

a)    Beregn massen af CuSO4·5H2O (s), som man skal bruge til at lave opløsningen.
b)    Hvor stort et volumen skal man afmåle af opløsningen, hvis man skal bruge 0,00500 mol CuSO4?

Jeg har været lidt usikker omkring opgave b, så vil lige høre om jeg lave opgave b forkert. :)

b) Så stort et volumen skal man afmåle af opløsningen 
V= n/c
V = 0,00500 mol / 0,125 M = 0,000625 L 
V = 0,625 ml 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2015 af LubDub (Slettet)

a)

     m = n • M = V•c • M

b)

     n = V • c

     V = n / c = (0,00500 mol) / (0,125 mol/L) = 0,040 L = 40 mL


Svar #2
23. januar 2015 af Ziziii (Slettet)

Tusind tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2015 af mathon

M(CuSO4•5H2O) = 249,685 g/mol


Skriv et svar til: Koncentrationsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.