Kemi

Beregninger af mængder

25. januar 2015 af TheHighSchooler (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen

Er der nogle, som er kyndige indenfor kemi, som kan fortælle mig om jeg har udfyldt det vedhæfted skema rigtigt eller forkert?

Det ville hjælpe en hel del!


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2015 af LubDub (Slettet)

det er lettest at sige, hvis du siger, hvilke værdier, du havde til at starte med


Svar #2
25. januar 2015 af TheHighSchooler (Slettet)

Opgaven lød således: Hvor stor stofmængde hydrogen dannes når 0,042 mol zink opløses i fortyndet svovlsyre. Hvor mange g zinksulfat kan der heraf udvindes? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. januar 2015 af Bethsen (Slettet)

Der er noget galt i dine stofmængder på produktsiden. Du skal starte med at afstemme reaktionen - i dette tilfælde har alle stoffer (både reaktanter og produkter) koefficienten 1. Det vil sige at der dannes 1 mol zinksulfat og 1 mol dihydrogen, hver gang 1 mol zink reagerer med 1 mol svovlsyre. I det her tilfælde har du 0,042 mol zink, og der dannes altså 0,042 mol af begge produkter. 

Så er det bare m = M*n resten af vejen. :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. januar 2015 af LubDub (Slettet)

    n(Zn) = n(ZnSO4), da de reagerer i forholdet 1 : 1.

    m(ZnSO4) = n(ZnSO4) • M(ZnSO4) = 0,042 mol • 161.4426 g/mol = 6,78 g


Skriv et svar til: Beregninger af mængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.