Matematik

hjælp til potensligning

25. januar 2015 af denumulige (Slettet) - Niveau: B-niveau

a) x4 = 33,1776

b) x −3 = 0,512

c) 0,75·x10 = 768

d) 25,3·x−2,5 = 0,34

er der nogen som  kan hjælpe mig med hvordan disse skal løses?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2015 af peter lind

Brug at an/n = a

Alternativt tag logaritmen på begge sider af lighedestegnet


Svar #2
25. januar 2015 af denumulige (Slettet)

vil du uddybe det lidt mere :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2015 af peter lind

hvad forstår du ikke ?


Svar #4
25. januar 2015 af denumulige (Slettet)

altså a 4/33,1776    = a

er det rigtig forstået


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2015 af peter lind

nej

i første opgave x = x4/4 = (x4)/1/4 =


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2015 af mathon

b)
                   \small x^{-3}=0{,}512
                  \small \left (x^{-3} \right )^{-1}=0{,}512^{-1}

                   \small x^{3} =\frac{1}{0{,}512}

                   \small \left (x^{3} \right )^{\frac{1}{3}} =\left (\frac{1}{0{,}512} \right )^{\frac{1}{3}}

                   \small x =\left (\frac{1}{0{,}512} \right )^{\frac{1}{3}}


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. januar 2015 af mathon

c)
                   \small \small 0{,}75\cdot x^{10}=768
                   \small \frac{3}{4}\cdot x^{10}=768

                   \small x^{10}=\frac{768}{3}\cdot 4=256\cdot 4
                   \small \mathbf{\color{Red} x}^{10}=2^8\cdot 2^2=2^{8+2}=\mathbf{\color{Red} 2}^{10}

                   \small x=2

                  


Skriv et svar til: hjælp til potensligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.