Kemi

Kobber(II)sulfat x-hydrat --- HASTER

02. februar 2015 af SøreKap159874 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Håber at nogle kan hjælpe

I et andet eksperiment har du 4,5000 g af en kobber (II) sulfat-hydrat med et ukendt antal af vedhæftede vandmolekyler. Efter opvarmning af hydrat, har du 3,3608 g af den vandfri forbindelse venstre. Bestem antallet af vandmolekyler til stede i formlen for denne hydrat. Skriv formlen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2015 af Heptan

Bestem først stofmængden af 3,3608 g anhydrid:

n(CuSO_4)=\frac{3,3608\ \textup{g}}{M(CuSO_4)}

Bestem herefter den molare masse af hydratet:

M(CuSO_4\cdot X\ H_2O)= \frac{4,5000\ \textup{g}}{n(CuSO_4)}

Beregn forskellen:

M(CuSO_4\cdot X\ H_2O)-M(CuSO_4)=M(X\ H_2O)

Beregn antallet af vandmolekyler X pr. formel:

X=\frac{M(X\ H_2O)}{M(H_2O)}

Formlen er

CuSO_4\cdot X\ H_2O

hvor X er et heltal større end nul


Svar #2
02. februar 2015 af SøreKap159874 (Slettet)

#1

Kan det passe at det vil give 3 vandmolekyler :)

Heptan, jeg har også lige 2 opgaver mere, er det ok hvis jeg sender dem til din indbakke nu?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2015 af Heptan

#2 Korrekt

Du kan sende dem her, eller oprette en ny tråd


Svar #4
02. februar 2015 af SøreKap159874 (Slettet)

#3 Super 

En anden opgave lyder således:

Antag, at du starter med 2,1000 g CoCl2-6*H2O

1.  når vandet er fjernet er massen 1,2587 g. Bestem masse procent vand fjernet under afbrændingen.

2. beregn det teoretiske procent i CoCl2-6*H2O

3. sammenlig den beregnede procent vand med den teoretiske værdi.

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2015 af Heptan

1.

m-\%(H_2O)=\frac{2,1000\ \textup{g} - 1,2587\ \textup{g}}{2,1000\ \textup{g}}\cdot 100\ \%

2.

Beregn stofmængden af cobaltchlorid-vand(1/6).

n(H2O) = 6 n(CoCl2·6 H2O)

Beregn massen heraf, og beregn masseprocenten ved

m-%(H2O) = m(H2O)/2,1000g


Svar #6
02. februar 2015 af SøreKap159874 (Slettet)

#5

opg 2 forstår jeg ikke helt, kan du uddybe


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. februar 2015 af mathon

2. beregn den teoretiske procent vand i CoCl2•6H2O

                                         n(CoCl2• 6H2O) = (129,85 + 6·18,015) g/mol = 237,94 g/mol
    teoretisk vandprocent:
                                         \frac{6\cdot 18,05}{2,3794}\%=45,5\%
                                            
                                         
                                        
                                   


Svar #8
02. februar 2015 af SøreKap159874 (Slettet)

#7

Det var bedre.. hehe

ved sammenligning kan man skrive, at der ved det praktiske kunne fordampe 5 procent vand mere?


Svar #9
02. februar 2015 af SøreKap159874 (Slettet)

#7

vent... hvordan får du 2,379 ???   har du en formel?


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. februar 2015 af Heptan

Se #5

Han forkorter med 100


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. februar 2015 af mathon

#9

                           100\%=237,94

                           1\%=2,3794

                           1=2,3794\; \frac{1}{\%}

                6\cdot 18,05=\frac{6\cdot 18,05}{1}=\frac{6\cdot 18,05}{2,3794\; \frac{1}{\%}}=\frac{6\cdot 18,05}{2,3794}\;\%


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. februar 2015 af Heptan

m-\% = \frac{m(H_2O)}{m_{total}}\cdot 100\ \% \\ \\ \\ =\frac{n(H_2O)\cdot M(H_2O)}{n(CoCl_2\cdot 6\ H_2O)\cdot M(CoCl_2\cdot 6\ H_2O)}\cdot 100\ \% \\ \\ \\ = \frac{6\cdot M(H_2O)}{M(CoCl_2\cdot 6\ H_2O)\cdot 100^{-1}}\ \%


Svar #13
03. februar 2015 af SøreKap159874 (Slettet)

takker for jeres hjælp :-D


Svar #14
03. februar 2015 af SøreKap159874 (Slettet)

 

Skriv et svar til: Kobber(II)sulfat x-hydrat --- HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.