Matematik

Gennemsnitshastighed

02. februar 2015 af berfin1905 (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hvordan regner man dem her ud?

1) 40000 km på 2 timer 14 min
2) 800 millioner km på 211

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2015 af mathon

Gennemsnitsfart er lig med tilbagelagt vej divideret med den under tilbagelæggelsen forløbne tid.

s: vejlængde
v: gennemsnitsfart
t: tid

                                  v=\frac{s}{t}


Svar #2
02. februar 2015 af berfin1905 (Slettet)

Så du siger at man skal sige 40000 divider med 2 timer? Men hvad skal du så bruge 14 min til?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2015 af mathon

14 min = 14/60 = 7/30 time = 0,2333 time
 

                            v=\frac{s}{t}=\frac{40.000\; km}{2,2333\; t}\approx 17.910\; \frac{km}{t}


Skriv et svar til: Gennemsnitshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.