Matematik

procent og renter

03. februar 2015 af Alice132 (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg er lige igang med en af mine matematik afleveringer, og sidder fast i et af spørgsmålene.


prisen på en cykel vokser med 3% om året i 5 år, hvor efter den vokser med 5 % om året i de efterfølgende 2 år.
 
1) beregn hvor mange prcent størrelsen er vokset med over de 7 år.
2) beregn den gennemsnitlige procentvise stigning

 

nogen der kan hjælpe??


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2015 af mathon

                 1+r=1,03^{5}\cdot 1,05^2

                 r=\frac{p}{100}=\left (1,03^{5}\cdot 1,05^2-1 \right )

                 p=\left (1,03^{5}\cdot 1,05^2-1 \right )\cdot 100

                 \left ( 1+r_{\aa r} \right )^7=1,03^5\cdot 1,05^2

................

                  1+r_{\aa r}=\left (1,03^5\cdot 1,05^2 \right )^{\frac{1}{7}}

                  r_{\aa r}=\frac{p_{\aa r}}{100}=\left (\left (1,03^5\cdot 1,05^2 \right )^{\frac{1}{7}}-1 \right )

                                p_{\aa r}=\left (\left (1,03^5\cdot 1,05^2 \right )^{\frac{1}{7}}-1 \right )\cdot 100


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

1) Beregn    [ (1+0,03)5·(1+0,05)2 - 1 ] · 100%

2) Beregn    [ [(1+0,03)5·(1+0,05)2]1/7 - 1 ] · 100%


Svar #3
03. februar 2015 af Alice132 (Slettet)

Tusind tak for hurtigt svar!


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja. Se også #2.


Skriv et svar til: procent og renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.