Kemi

NaOH pH-værdi?

04. februar 2015 af Bookeater - Niveau: 8. klasse

Hej!

Jeg sidder med en aflevering, hvor jeg skal svare på, hvad natriumhydroxids (NaOH) pH-værdi er.

Kan i hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2015 af mathon

Det afhænger af koncentrationen af OH-.

Ved 25°C:

                  pH=14+\log_{10}\left (\left [ OH^- \right ] \right )


Svar #2
04. februar 2015 af Bookeater

#1

Tak :)

Kan det godt passe, at den ved 1 M vil være omkring 13?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2015 af Heptan

For [OH-] = 1 M følger af logaritmeregnereglen

log(1) = 0

at pH = 14 + 0 = 14


Svar #4
04. februar 2015 af Bookeater

Tak, Heptan og Mathon


Skriv et svar til: NaOH pH-værdi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.