Matematik

Brøker

04. februar 2015 af Carl95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal løse (3/2-3/4)*3/5-2=, men jeg har nogle problemer med at løse den rigtigt.

Jeg har prøvet at løse den på følgende måder:

(3/2-3/4)2 *3/5-2=

fællesnævner: 20

(30/20-15/20)* (12/20-40/20) 

(15/20)* (-28/20)

225/400 * (-28/20) 

Her får jeg så det problem at 400 bliver en ny nævner, og derfor skal jeg ændre fællesnævner til 400 for alle. Men jeg syntes det ser helt forkert ud.

Prøvede også på den her måde

(3/2-3/4)2 *3/5-2=

fællesnævner: 20

(30/20-15/20)2 * 12/20-40/20 

(15/20)2 * 12/20-40/20 

225/400 * 12/20-40/20 

ny fællesnævner 400

(225/400*240/400)-800/400

Men disse tal vil jo give noget helt vanvittigt..

Er der nogen som kan hjælpe og måske pege på hvad jeg gør forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Fællesnævneren for 3/2 og 3/4 er 4:

        3/2 - 3/4 = 6/4 - 3/4 = 3/4

Hele udtrykket er så

        (3/4)2·(3/5) - 2 = 27/80 - 2 = 27/80 - 160/80 = ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2015 af peter lind

Skal der stå (3/2-3/4)2 *(3/5-2) ? Det tyder det du laver senere på

1. Udregn først (3/2-3/4)2

2. udregn 3/5-2

3. Gang derefter resulltaterne med hinanden

NB indmad i parenteser skal beregnes først


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er ikke parentes omkring 3/5-2 .


Svar #4
04. februar 2015 af Carl95 (Slettet)

Ved de to løsninger i har givet får jeg to forskellige svar

1) (3/4)^2 * 3/5-2/1 

Fællesnævner 5

3/5-10/5 

9/16 * -7/5 = -63/80

2) (3/4)^2 * (3/5) -2

(9/16) * (3/5) - 2

(9/16 * 3/5) - 2/1 

27/80 - 160/80 = -133/80

Stadig fejl?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er fremgangsmåden i 2), der er korrekt som opgaven er formuleret i #0, se #1.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. februar 2015 af peter lind

#4 Det kommer jo an på om jeg har gættet rigtigt når jeg tror du har sjusket med parenteserne. Det er der desværre en hel del, der gør. Du må selv bedst vide, hvad der er rigtig


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.