Kemi

reaktionsforhold

05. februar 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvis jeg eksempelvis har reaktionen:

reaktant + reaktant --- > produkt + produkt

lad os sige jeg har fundet stofmængden for en reaktant, kan jeg så også sige noget om stofmængden for produktet (dvs. reaktionsforhold 1:1, så stomængden af reaktanten må være lig med stofmængden af produktet)??


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2015 af mathon

Så enkelt er det sjældent.


Svar #2
05. februar 2015 af Ellapigen (Slettet)


Men hvis jeg for eksempel kender Mg som reagerer med HCl, og jeg kender mængden af Mg tilsat og derved kan finde stofmængden af Mg hvordan kan jeg så finde stofmængden af gassen H2 der bliver dannet? For jeg har noget med idealgasser...

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2015 af mathon

                         Mg\; _{(s)}\: \: +\: \: HCl\; _{(aq)}\; \; \rightarrow \; \; MgCl_2\; _{(aq)}\; \; +\; \; H_2\; _{(g)}

du aflæser, at
                             n(Mg)=n(H_2)                        


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2015 af Heptan

Det kræver at magnesium er den begrænsende faktor (og det er den nok).

Det er, det stof som der er den mindste ækvivalente mængde af.


Svar #5
06. februar 2015 af Ellapigen (Slettet)

Altså stofmængden af magnesium blev varieret da vi tilsatte forskellige mængder..

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2015 af mathon

#5

      …med HCl (aq) i overskud.

Du kan så med kendskab til tryk og temperatur
beregne
                     V(H_2 \; _{(g)})=\frac{n\cdot R\cdot T}{p}


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. februar 2015 af mathon

eller
                        p\cdot V=n\cdot R\cdot T

                        p\cdot V=n\cdot M\cdot \frac{R\cdot T}{M}

                        p\cdot V=m\cdot \frac{R\cdot T}{M}

                        p=\frac{m}{V}\cdot \frac{R\cdot T}{M}

                        p=\varrho \cdot \frac{R\cdot T}{M}

                         \varrho =\frac{p\cdot M}{R\cdot T}                       


Skriv et svar til: reaktionsforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.