Kemi

SI præfiks

05. februar 2015 af SøreKap159874 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

hvordan kan jeg give udtryk for følgende: 1,6 x 10^-6 m og 7,95 x 10^3 ved brug af SI præfiks


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Benyt

        10-6 = μ

        103 = k


Svar #2
05. februar 2015 af SøreKap159874 (Slettet)

#1

det forstår jeg ik helt...skal jeg gange??

* 1,6 x 10^-6 m og     7,95 x 10^3 g


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal benytte, at    10-6 m = 1 μm   og at   103 g = 1 kg .


Svar #4
05. februar 2015 af SøreKap159874 (Slettet)

#3

hvis jeg har forstået rigtigt, er det så rigtigt:

1,5 x 10^-6 m = 1,5 um

8,5 x 10^-12 m = 8,5 pico

men dem med gram forstår jeg ikke hvordan jeg skal gøre, hvis jeg fx har:

9,35 x 10^3 g = ?

9,305 x 10^-2 g = ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

8,5·10-12 m = 8,5 pm .

9,35·103 g = 9,35 kg

9,305·10-2 g = 9,305 cg = 93,05 mg

Lær de forskellige præfikser og deres betydning at kende.


Svar #6
05. februar 2015 af SøreKap159874 (Slettet)

#5

kan det såpasse med at det giver

10^-2 = centi,

så det giver så

9,305 x 10^-2 g = 9,305 cg eller hvad


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, som det også fremgår af #5.


Svar #8
05. februar 2015 af SøreKap159874 (Slettet)

# 7 

Super, nu giver det mening, takker for hjælpen :-D


Skriv et svar til: SI præfiks

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.