Kemi

Hvor mange krystalvand?

08. februar 2015 af ghdfir (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp med opgave b i den vedhæftede fil 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2015 af Soeffi

Molmassen for Na2CO3·xH2O er 105,99 g/mol + x·18 g/mol, hvor x er et helt tal.

Antal mol Na2CO3 = ½ antal mol H+.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2015 af Soeffi

21,17mL 0,1004 M HCl indeholder 21,17 mL·0,1004mol/L=0,002125mol HCl. Dvs. antal mol Na2CO3 er lig med 0,0010625.

Molmassen af hydrat: 304,6 mg/0,0010625 mol = 286,68 g/mol 

Antal H2O = ((286,68 - 105,99) g/mol) /(18 g/mol) = 10,03 ≈ 10


Skriv et svar til: Hvor mange krystalvand?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.