Matematik

væksthastighed

08. februar 2015 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan bestemmer man væksthastighed? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2015 af SuneChr

Hvis væksten y = f (x)  er en funktion af tiden x, er væksthastigheden f '(x) = dy/dx = y '
Væksthastigheden regnet i et bestemt punkt (x0 ; f (x0)) er da  f '(x0)
 


Svar #2
08. februar 2015 af Mie12345678 (Slettet)

skal man differentiere funktionen? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2015 af SuneChr

Ja, funktionens væksthastighed skal findes af dens differentierede funktion.
Så svaret i # 2 er,  JA.


Svar #4
08. februar 2015 af Mie12345678 (Slettet)

Vi har altså målt på nogle væst bestrålet frø, idet vil jeg finde væksthastigheden, men hvad kan jeg konkludere over det? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man kan finde væksthastigheden som ændringen i strålængde divideret med ændringen i tiden.


Svar #6
08. februar 2015 af Mie12345678 (Slettet)

Men hvad kan jeg konkludere over det?

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. februar 2015 af SuneChr

Hvis spørgsmålet her har relation til
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1571146#1571163  ,
må du give nogle sammenhængende facts, man kan forholde sig til.
Du skal måske slet ikke benytte differentiation af en funktion?


Svar #8
09. februar 2015 af Mie12345678 (Slettet)

hvad skal så gøre?

jeg længde af blade som er målt i dage, skal jeg ikke bruge differentiation?


Svar #9
09. februar 2015 af Mie12345678 (Slettet)

ud fra min graf har jeg fået en funktion på: y=-14457x+11,472


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. februar 2015 af SuneChr

Opstil
\begin{array}{|c|c|} x & y \\ \hline &\\ &\\ &\\ &\\ \end{array} 
Hvad er x og y ?   x tiden og y strålængden?   Skal der opstilles en lineær funktion ud fra værdierne i skemaet?


Svar #11
09. februar 2015 af Mie12345678 (Slettet)

jeg har lavet lineære regression, hvor på x har vi antal dage og på y aksen har vi antal længde af blade, altså hvor meget de vokset forhold til dagene. så har jeg sagt lineære regression, hvor jeg har fået y=-1,4457x+11.472, men svarer a ikke til hastigheden? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. februar 2015 af SuneChr

Jo, i den generelle lineære funktion
y = ax + b
er hældningskoefficienten a lig med hastigheden.
I dit udtryk er hastigheden jo så aftagende, da a < 0
y bliver mindre, når x vokser.
 


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#11

Vil det sige at bladene kryber i længde?


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. februar 2015 af SuneChr

# 11
Hvis y er strålængden og x er tiden, strået vokser med, må strålængden jo blive kortere og kortere, jo længere tid der går.
Det ville være lettere, hvis du gav hele opgaven med dine udregninger på.


Svar #15
09. februar 2015 af Mie12345678 (Slettet)

Det burde de ikke at gøre, men det har noget med at gøre hvor meget de forskellige strålingsdosis blev bestrålet, nogle blade vokse rigtigt meget og andre gjorte ikke 


Svar #16
09. februar 2015 af Mie12345678 (Slettet)

det her er vores data, jeg vil gerne have på x aksen antal dage og på y-aksen antal længde af blade, men jeg får en mærkeligt graf vil i prøve at hjælpe mig. 

Vedhæftet fil:Spiringsdata-1.xlsx

Brugbart svar (0)

Svar #17
09. februar 2015 af SuneChr

Der er fire variable, der skal stilles sammen.
Vil foreslå et søjlediagram med tre sæt søjler, - et sæt for dag 2, et sæt for dag 4 og et sæt for dag 7.
Sættet skal så bestå af tre søjler i hver sin farve, som repræsenterer højde, intensitet og frekvens.
Hvis det er modellen, er det let at lave i Excel.


Svar #18
09. februar 2015 af Mie12345678 (Slettet)

det prøver jeg lige. 


Svar #19
09. februar 2015 af Mie12345678 (Slettet)

så der skal være 6 søjler i alt? 


Svar #20
09. februar 2015 af Mie12345678 (Slettet)

Hvordan skal jeg gøre det forstår det ikke helt? 


Forrige 1 2 Næste

Der er 29 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.